Barbárfivérek-Mennydörgés albumelemzés

2012.09.23. 14:00 InterjúMajom

2012. augusztus 16.-án látott napvilágot a győri hentesek,azaz a Barbárfivérek harmadik albuma,ami a Mennydörgés címet viseli.A Barbárokat úgy gondolom nem kell bemutatni itthon senkinek.Tibbah elég régóta benne van már a rapbizniszben,1998-ban jelent meg első szólólemeze,a Tibbahnation Complication 1,ami az akkori füleknek a Hip-Hop viagra volt,Tibbah-t idézve.Deego is elég rég kezdte,ő a 2001-es Földalatti siker c. lemezével szállt be a Hip-Hop világába.Teltek az évek és idén már a harmadik Barbár lemeznél járunk.
Ahogy azt eddig megszokhattuk,erre a lemezre az összes zenét a Barbárok csinálták.15+2 szám és mind Barbár bíten.Már azt kérdeztem magamtól a lemez végére,hogy nem unom.Hihetetlen hogy nincs két (még csak) hasonló bít sem.Ez a profizmus,kérem szépen.Nemhiába mozgat meg ekkora tömeget,ha a két hentes valahol fellép.Az albumon tiszteletét teszi a Killakikitt,Saiid,az NKS,Funktasztikus,Bankos,Maszkura,Norba,Siska Finuccsi,Cof,Phat valamint 2 DJ is,Majestic és Kool Kasko.A lemez alapjáraton 15 számos,de van 2 bónusz is (Ilyen egy vasárnap,G.E.C.O.).
A Mennydörgés telis-tele van a Barbárok névjegyével,azaz a klasszikus boom-bap hangzással,amit nagyon szeretnek a füleink.Vannak a lemezen igazi zúzós számok (Mennydörgés,Feszültség),lazulósabbak (United Colours Of Beton,Magánnyal küzdő másnap),saját élményeket elmesélő (A tükör túlsó oldalán,Elveszett idők) és van feldolgozás is (Ilyen egy vasárnap).A lemez véleményem szerint nagyon egyben van,a közreműködők is tartják a színvonalat,a szkreccsek nagyon illenek az egyes számokhoz,a bítek meg odavernek rendesen.Akárhogy is nézzük,mára már a Barbárfivérek szó összeforrt a színvonalas hazai rap zenével.
A budapesti Dürer Kertben pedig méltó módon lett bemutatva a lemez szept. 21.-én.Mindenki ott volt,aki számított és véleményme szerint az idei év legnagyobb bulija volt (igen,még az OSG-t is übereli nálam).  Szóval Tibbah és Deego idén megjelent,immáron harmadik lemeze nálam a tízes skálán abszolút 10 pontot ért el.Hozták a formájukat ismét a srácok.Nem tudok kiemelni egy számot sem,nincs legjobb és legrosszabb trekk véleményem szerint.Nagyon egyben van a korong.A Mennydörgés még mindig beszerezhető többek közt a Hanyag Eleganciából is,valamint hallgatható a Barbárok YouTube csatornáján is.Füleljetek rá,ha bejön,vegyétek meg,mert igazán megéri az árát!   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarhiphopert.blog.hu/api/trackback/id/tr824797443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása